Panorama zaandam by Tilemahos Efthimiadis

Kin­der­mid­da­gen in de Rosar­ium Vriendentuin

Onder lei­d­ing van Ton Smit (O.a. School­tu­inen de Bijenkorf, Tran­si­tion Town Zaanstreek)

Leer alles over zaaien en oogsten

SAM 5567Ook dit jaar zullen er weer kin­der­mid­da­gen wor­den geor­gan­iseerd op de Rosar­ium Vrien­den­tuin in het Rosar­i­umpark (groen­plein) te Krom­me­nie. Ton Smit, bek­end van onder andere Tran­si­tion Town Zaanstreek en de School­tu­inen van de Bijenkorf in Assendelft zal gedurende zeven woens­dag­mid­da­gen de kinderen spe­len­der­wijs veel leren over zaaien en oog­sten. Hoe zaai je dop­erwten, hoe poot je aar­dap­pe­len? Maar natu­urlijk ook, hoe oogst je alles weer? En wat kun je er mee doen? En waarom heten pronkbo­nen toch zo? Een speels pro­gramma dat al door menig kind met veel plezier is gevolgd.

De Rosar­ium Vrien­den­tuin wil natu­urlijk ook ruimte bieden aan de mogelijkheid voor kinderen om in aan­rak­ing te komen met tuinieren en hoe voed­sel wordt geteeld.

De kin­der­mid­da­gen starten om 13:30 uur en zijn inclusief drinken en wat lekkers. Oude kled­ing en laarzen zijn handig.

Kin­der­mid­da­gen zijn gratis en geschikt voor alle kinderen van 2 tot 14 jaar. Kinderen onder de acht jaar graag onder begelei­d­ing en oud­ers zijn uit­er­aard altijd welkom.

Opgeven kan via Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken.

De data:
13 sep­tem­ber. Aar­dap­pe­len oogsten/​rooien
27 sep­tem­ber. Boek­weit oog­sten en pan­nenkoeken bakken

Volg ons op Face­book! Rosar­ium Vriendentuin.

Meer info over het pers­bericht: Jacob Spaan­der Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken. 06 4763 5401

Joomla tem­plates by a4joomla