Panorama zaandam by Tilemahos Efthimiadis

Iktoon de Zaanstreek in aantocht.

Pers­bericht

iktoon

FluXus toont en zet de ama­teurkun­ste­naar in de spotlight

In het kader van de lan­delijke Iktoon-​campagne tonen Zaankan­ters in de maan­den mei en juni hun ama­teurkunst. FluXus toont in de Zaanstreek diverse even­e­menten, zoals optre­dens, voorstellin­gen en exposi­ties. Kom geni­eten van dans, the­ater, muziek, beeldende kunst en nog veel meer! Bek­ijk het voor­lop­ige aan­bod op www​.iktoon​za​anstreek​.nl en/​of meld je eigen ama­teurkunst aan.

Ruim zes miljoen Ned­er­lan­ders doen aan ama­teurkunst, maar mensen ken­nen hen vooral als juf, opa of accoun­tant, niet als toneel­speler, pianist of vlog­ger. Daar komt met de Iktoon-​campagne in de maan­den mei en juni veran­der­ing in. Heel Ned­er­land is dan het podium van alle ama­teurkun­ste­naars. Op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeen­ten is er kunst te zien. In kun­sten­cen­tra, ate­liers en buurthuizen, maar ook thuis, op straat en in winkels. Door de inzet van FluXus hoort de gemeente Zaanstad ook in dit mooie rijtje thuis.

Veel te doen in de Zaanstreek
FluXus toont aller­lei mooie even­e­menten waar­bij de Zaanse ama­teurkunst cen­traal staat. Zo kun je bijvoor­beeld vanaf zondag 27 mei geni­eten van Zaanse Juweelt­jes, een tal­en­ten­jacht die gehouden wordt in muziekkoe­pels op de Gedempte Gracht, in het Kooger­park, het Agath­ep­ark en het Wil­helmi­na­park.
De tal­en­ten­jacht wordt verdeeld over vijf zonda­gen en wor­den gejureerd door diverse muzikan­ten, dans– en zang­do­cen­ten. Maar denk ook aan spe­ciale ama­teur­voorstellin­gen in het Zaanthe­ater, te gekke shows in Podium de Flux en diverse even­e­menten in Zaanstad-​Noord, zoals Boule­vaart te Krom­me­nie. Op 23 en 24 juli kun je geni­eten van de musi­cal Kit­tekat in De Kwaker te Westzaan.

Laat zien dat je onderdeel bent van Iktoon! Met elkaar laten we zien hoe divers en kleur­rijk kunst en cul­tuur in Zaanstad is. Meld je aan via Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken..

Voor meer infor­matie zie www​.iktoon​za​anstreek​.nl en www​.fluxus​.nl

Joomla tem­plates by a4joomla