Panorama zaandam by Tilemahos Efthimiadis

OP DE HOOGTE VAN DE DAKTUIN.

Pers­bericht
Daktuin1De dak­tuin van zorg­cen­trum het Pen­nemes in Zaan­dam bestaat al weer bijna drie jaar. In die tijd is de tuin uit­ge­groeid tot een vast gegeven in de woonomgev­ing van de bewon­ers van de zor­gin­stelling en zijn er al heel wat bij­zon­dere activiteiten gehouden en hebben er heel veel ont­moetin­gen plaats gevon­den tussen de bewon­ers en de buurt. Vaak loopt jong en oud gezel­lig gezel­lig door elkaar heen tussen de kip­pen en de koni­j­nen en de vele dakvrijwilligers.
Er is al veel gebeurd en er wor­den natu­urlijk steeds weer nieuwe plan­nen gemaakt. Een tuin moet groeien, en dat geldt ook voor een dak­tuin.
Zo zijn dit jaar de dieren­verbli­jven hele­maal opgek­napt en ver­be­terd, er is veel nieuwe aan­plant, en is men nu bezig om de hele entree te ver­fris­sen. Eerst aan de buitenkant, maar in de win­ter­maan­den gaat ook de bin­nenkant er aan geloven.

De dak­tuin is natu­urlijk niet het enige groen van het Pen­nemes, er zijn dan ook redelijk wat vri­jwilligers en bewon­ers bezig in het groen ron­dom en boven de zor­gin­stelling.
Toch is het Pen­nemes even­goed op zoek naar leuke vri­jwilligers die ons team willen versterken.
Het gaat hier­bij vooral om mensen die groene han­den hebben en willen mee­helpen bij het bijhouden en onder­houden van het groen op de dak­tuin, de bin­nen­tuin, en het groen rond de gebouwen. Ook is men naarstig op zoek naar iemand die de kip­pen– (en konijnen)boer kan helpen met het ver­zor­gen van de dieren. Hier­voor is het wel belan­grijk dat je in ieder geval een soort basisken­nis hebt over de ver­zorg­ing van dieren.

Werken in een groene omgev­ing is niet alleen erg leuk maar ook heel gezond. De groene (dak)vrijwilligers hebben dan ook veel plezier met elkaar en in het groen. En die gezel­ligheid delen ze graag.

Mocht je inter­esse hebben om mee te helpen in het groen, laat dat dan weten via een mailtje naar Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken.
Joomla tem­plates by a4joomla