Panorama zaandam by Tilemahos Efthimiadis

Erepen­ning voor Ton R. Ver­mij
Van onze redac­tie, Ruud Meijns


TonVermijEREOp de 34e Zaanse Onderne­mers­dag in het Zaanthe­ater werd oud-​secretaris van de Zaanse Onderne­mers Sociëteit De Cor­ner Ton R. Ver­mij in het zon­netje gezet; terecht.

Dat bleek uit de opsom­ming die Burge­meester Jan Ham­ming gaf van alle func­ties die Ton heeft vervuld voor de onderne­mers in de streek en in de provin­cie en in het bij­zon­der voor de Gemeente Zaanstad. Hij was de eerste city-​manager in Ned­er­land.

Ham­ming eindigde zijn speech met de bek­end­mak­ing van het besluit van de gemeente om Ton R. Ver­mij de erepen­ning van Zaanstad voor al zijn werk toe te ken­nen. Onder een luid applaus kon de burge­meester de ver­sierse­len aan Ton over­handi­gen.

Geroerd sprak Ton kort een dankwo­ord waarna de zaal mas­saal uit de stoe­len kwam om hem hulde te bren­gen.

* voor meer info en foto’s over deze bijeenkomst ver­wi­jzen wij naar De Orkaan: https://​www​.deorkaan​.nl/​z​a​a​n​s​e​-​e​r​e​p​e​n​n​i​n​g​-​v​o​o​r​-​t​o​n​-​v​e​r​m​i​j​/

De erepen­ning van de gemeente Zaanstad kan door het col­lege van B&W wor­den toegek­end aan per­so­nen, bedri­jven en instellin­gen die een uit­zon­der­lijke presta­tie hebben geleverd voor de gemeente Zaanstad.

De afgelopen jaren ontvin­gen onder andere Freek de Jonge, Sjo­erd Soeters, Ruud Pauw, Ron Sman, Orkaan-​voorzitter Jan Lapère, Piet van Nugteren, mevrouw ACM Burger, Greet Plekker-​van Sante en ongekroonde burge­meester Jan Dui­jvis een Zaanse erepen­ning.

Ton R. Ver­mij heeft bij His­torisch Zaan­dam over zijn leven verteld.
https://​www​.His​torischZaan​dam​.nl/​T​o​n​-​R​-​V​e​r​m​i​j


Joomla tem­plates by a4joomla