Panorama zaandam by Tilemahos Efthimiadis

BlauwepadHet Blauwepad
Van onze redac­tie, Ruud Mei­jns

Vri­jdag 4 augus­tus 2023 werd onder grote belang­stelling het boek “Het Blauwepad” gep­re­sen­teerd. De onder­ti­tel is: ‘Herin­ner­in­gen aan een verd­we­nen wereld’.

Het boek, geschreven door Dick Kerssens en Henk Hei­j­nen gaat over een buurtje waar het Blauwepad, het Meester Cor­nelispad, Klein Rome en de Gassteeg onder vie­len. Het verteld over de paden en hun bewon­ers, wie ze waren en wat ze deden.
Henk Hei­j­nen vertelde in zijn inlei­d­ing dat het boek een lange voorgeschiede­nis kent. In feite was de start op een ten­toon­stelling over het Blauwepad in het Molen­mu­seum in Koog aan de Zaan. Cor Visser vertelde daar over zijn herin­ner­in­gen aan het Blauwepad. Visser is ook de opdracht­gever voor de tot­stand­kom­ing van dit boek.

Het is een geweldig boek met bijna 300 bladz­i­j­den heel veel foto’s, kaart­jes en herin­ner­in­gen van de bewon­ers. De prijs is 25 euro, een koopje voor zo’n prachtig boek over de Zaanse geschiede­nis. Het is te koop bij de Verenig­ing De Zaan­sche Molen.
Kijk met deze link: https://​www​.zaan​schemolen​.nl/​p​r​o​d​u​c​t​/​h​e​t​-​b​l​a​u​w​e​-​p​a​d​/

Joomla tem­plates by a4joomla