Panorama zaandam by Tilemahos Efthimiadis

Er staat een bos in Krom­me­nie
Pers­bericht

Don­derdag 27 maart 2020 hebben de vri­jwilligers van de Rosar­ium Vrien­den­tuin een begin gemaakt met het voed­sel­bos in de buurt­moes­tuin in het Rosariumpark.
In alle stilte omdat van­wege de noodza­ke­lijke maa­trege­len aan­gaande het coro­n­avirus gekozen was geen pub­liciteit (meer) te geven aan deze activiteit die in eerste instantie bedoeld was als meew­erkdag voor geïn­ter­esseer­den en omwonenden.

aanplantMet een klein ploegje van vier vaste vri­jwilligers hebben we de bomen, stru­iken en planten er in gekre­gen en hielden we uit­er­aard vol­doende afs­tand van elkaar.
Maar aangezien we al zo lang met elkaar betrokken zijn bij de buurt­moes­tuin wis­ten wij er even­goed een gezel­lige dag van te maken. Het weer werkte natu­urlijk ook mee.
Nu staat er dus een klein voed­sel­bos in Krom­me­nie, in het Rosar­i­umpark. Het ziet er natu­urlijk nog niet uit als een echt bos en de komende jaren heeft het aan­dacht nodig, maar over een paar jaar moeten we er echt van kun­nen eten.
Naast de inzet van alle vri­jwilligers van de buurt­moes­tuin was het voed­sel­bos er ook niet gekomen zon­der de hulp van gemeente Zaanstad die de dag ervoor de bomen en stru­iken kwam brengen.

Met de aan­plant van dit voed­sel­bos doet de Rosar­ium Vrien­den­tuin dit jaar weer mee met de Kern met Pit wed­strijd van de Konin­klijke Ned­er­landse Hei­de­maatschap­pij.
Het is de bedoel­ing dat door mid­del van het voed­sel­bos er niet alleen een leuke en smake­lijke uit­brei­d­ing komt van de buurt­moes­tuin maar dat de komst van dit bos ook gebruikt kan wor­den mensen bewust te maken van het belang van (eet­baar) groen in de directe leefomgeving.

Er staan nog o.a. een fotowed­strijd, work­shops en ver­halen op touw, maar die zullen alle­maal natu­urlijk pas na juni plaats gaan vin­den.
Gelukkig is het voed­sel­bos iets dat bli­jft en juist over een paar jaar echt uit­ge­groeid zal zijn tot iets moois en gezond, dus dit zal niet de eerste keer zijn dat jul­lie horen over het bestaan van een voed­sel­bos in Krommenie.
Als er mensen zijn die graag een bij­drage lev­eren aan dit bos in de vorm van bomen, stru­iken of planten horen we dat natu­urlijk graag want ook dit bos mag groeien. Neem dan con­tact met ons op, ook voor meer infor­matie.
0647635401 of Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken..

De Rosar­ium Vrien­den­tuin is een buurt­moes­tuin die al jaren wordt gerund door een aan­tal buurt­be­won­ers. Het is een plek voor voed­sel maar ook voor ont­moet­ing. Het voed­sel­bos zal een nieuwe impuls geven aan de Rosar­ium Vrien­den­tuin en daar­door ook een inspir­erende bij­drage kun­nen lev­eren aan het groene bewustz­ijn van jong en oud.
Infor­matie over de diverse activiteiten wor­den t.z.t. verder bek­end gemaakt.
Meer info: face­book: Rosar­ium Vrien­den­tuin
0647635401 /​Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken.

Joomla tem­plates by a4joomla