Panorama zaandam by Tilemahos Efthimiadis

[Z]aan de Wan­del over­handigd € 110.000 aan Antoni van Leeuwen­hoek
Pers­bericht

ZaandeWandel[Z]aan de Wan­del blikt terug op een bij­zon­dere dag. Gis­teren kwam het team bijeen voor de jaar­lijkse over­handig­ing van de [Z]aan de Wan­del cheque. Deze tra­di­tie is niet alleen een vier­ing van het suc­cesvolle jaar, maar ook een bij­zon­der moment voor het Antoni van Leeuwen­hoek (AvL), dat elk jaar een prachtige donatie ontvangt.

Bij deze bij­zon­dere gele­gen­heid nam Prof. Sabine Linn het podium, zoals gebruike­lijk, om [Z]aan de Wan­del inzicht te geven in de impact van de opge­haalde fond­sen. Dit jaar werd ze vergezeld door onder­zoek­ster Anne­miek van Ommen, die ent­hou­si­ast pre­sen­teerde hoeveel vooruit­gang er is geboekt dankzij de bij­dra­gen van [Z]aan de Wan­del. Van het omzetten van frus­traties naar inspir­erend onder­zoek tot het delen van indruk­wekkende resul­taten, het team onthulde het verbluffende werk dat is verricht.

Het spec­i­fieke onder­zoek richt zich op een groep vrouwen met borstkanker, waar­bij de focus ligt op het begri­jpen van het immuun­sys­teem. Het is fascinerend om te ont­dekken dat een goed func­tionerend immuun­sys­teem de effec­tiviteit van chemother­a­pie kan ver­min­deren, waar­door deze patiën­ten alleen een oper­atie onder­gaan en regel­matige con­troles kri­j­gen. Wat vorig jaar begon als een onder­zoek gefi­nancierd door [Z]aan de Wan­del, wordt nu zelfs in tal­loze zieken­huizen in de VS en Europa gebruikt om waarde­volle data te verzamelen.

De kers op de taart was het moment van over­handig­ing, waar­bij [Z]aan de Wan­del trots een cheque van maar liefst € 110.000 pre­sen­teerde aan Prof. Sabine Linn en Anne­miek van Ommen. Dit buitenge­wone bedrag is te danken aan de inzet van geweldige wan­de­laars, spon­soren, bedri­jven en vri­jwilligers die samenkwa­men om een ver­schil te maken.

Met trots kijkt [Z]aan de Wan­del terug op een jaar van indruk­wekkende bij­dra­gen en vooruit­gang. Het suc­ces van dit jaar motiveert [Z]aan de Wan­del om met nog meer ent­hou­si­asme uit te kijken naar de vol­gende edi­tie. Ze roepen op om zondag 29 sep­tem­ber 2024 alvast in je agenda te noteren voor de 12e editie!

#STERK­ME­TELKAAR

Joomla tem­plates by a4joomla